Om

Har du just lämnat Ladies Circle, eller är på väg att lämna?
Eller är det längesen du lämnade, men känner att du saknar gemenskapen och vill verka utanför bara det lokala.
Vill du fortsätta den gemenskap och vänskap som du haft i LC och
Vill fortsätta med ett nationellt och internationellt nätverkande?
Då är Tangent rätt för dig!

Är Tangent rätt för dig, så kontakta vice riksordförande på vro@tangentsverige.org så hjälper hon er!

Vi bygger vidare på LC:s motto ”Friendship and service”
och vårt motto är ”Let friendship continue”

Medlemmar i Tangent är tidigare medlemmer från Ladies Circle som vill fortsätta nätverka, bygga vänskap och bidra till välgörenhet på olika sätt.
Du väljer själv på vilken nivå du vill lägga ditt engagemang.

Du kan antingen vara enskild medlem i Tangent Sverige eller att gå med i någon av våra lokala klubbar. Sedan 2012 kan man chartra lokala klubbar så du får mer än gärna samla ihop några före detta eLCor och bilda en klubb. Man måste vara minst tre stycken betalande medlemmar och ha en kontaktperson för att kunna starta en ny klubb. Hör av dig till vro@tangentsverige.org så lotsar hon dig vidare.

Tangent Sverige har, precis som LC, en huvudstyrelse. Den väljs av medlemmarna på riksmötet.
Riksmötet (RM) är i Sverige Side by side med Ladies Circle, Round Table och Old Tablers.

Vi har även ett ”half year meeting” (HYM) under hösten där alla medlemmar bjuds in till ett nationellt halvårsmöte. HYM är en helg vi i Sverige tillbringar Side by side med Old Tablers. Mötet besöks ofta av många internationella gäster, alltså medlemmar från Tangent International och Old Tablers (Ex-tablers, Club 41) medlemmar.

Som betalande medlem i Tangent Sverige har du givetvis en stående inbjudan till de aktiviteter vi arrangerar. Det kommer ut ett nyhetsbrev regelbundet och du skapar en inloggning till Tangent World där du kan ta del av vårt nätverk samt vad som händer i organisationen samt att du får tillgång till vår fb-grupp Tangent Sverige – Members Only.

Vi har ett gott samarbete med våra syskonorganisationer OT, LC & RT, vilket leder till gemensamma aktiviteter. Speciellt med vår systerförening LC där vi har ett samarbetsavtal som ses över varje år för att systematiskt utveckla våra organisationer.

Tangent är representerade i många Ladies Circles 41 Internationella länder. Tangent Club Internationeel (TCI) bildades på Riksmötet i Korsör Danmark i maj 2014.

Varmt välkommen till Tangent Sverige!